Au deschis o afacere cu produse vegane când lumea nu știa cu ce se mănâncă. Familia din Dej a ajuns la afaceri de 1.5 mil. lei și s-a extins în Spania

Au deschis o afacere cu produse vegane când lumea nu știa cu ce se mănâncă. Familia din Dej a ajuns la afaceri de 1.5 mil. lei și s-a extins în Spania

O familie din Dej, jud. Cluj, a pariat acum 20 de ani pe produsele vegane, atunci când acestea nu erau atât de în vogă precum sunt azi. Totul a fost un succes în cele din urmă, iar aceștia au ajuns să fie prezenți în toată țara, dar s-au exins și în străinătate.
Familia Călugăr a pariat în urmă cu 20 de ani pe piaţa de alimente vegane, într-un moment în care acest trend nu apăruse încă pe piaţa locală, şi a dus brandul Iezeress în băcănii, magazine de specialitate, dar şi pe piaţa din Spania.

Au intrat pe piața vegană acum 20 de ani când nimeni nu (prea) știa cu ce se mănâncă
„Povestea începe în 2002, când tatăl meu a vrut să ofere o alternativă mai bună la alimentele care erau pe piaţă şi şi-a dat seama de alimentaţia vegană şi cât de uşor se poate face schimbul între o alimentaţie bazată pe carne la una vegană prin produse care cumva imită gustul cărnii. Acum 20 de ani piaţa de alimente vegane nu prea exista, nu era acest curent al alimentaţiei vegane şi a fost o provocare pentru el“, a povestit Ilinca Călugăr, director de vânzări în cadrul Iezeress, potrivit ZF.

Ea este şi asociat cu 30% în cadrul companiei controlate de Aurel Călugăr (65%), conform datelor verificate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro. În total, familia Călugăr a investit circa 500.000 de euro în acest business.

Produsele vegane de la Cluj – prezente în toată țara
Compania are trei game de produse în portofoliu şi anume charcuterie vegană (crenvurşti, cabanos, cârnaţi etc), delicii vegane (mic dejun vegan: cârnăciori, chicharrones etc) şi lactate şi brânzeturi. În portofoliul companiei se găsesc circa 50 de produse.

„Toate ingredientele pe care le putem lua de pe piaţa românească le luăm de aici.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!