Actualitate

Clotilde Armand îl atacă pe premier pentru bani: “Guvernul Cîțu a luat Sectorului 1 titlul de cel mai bogat sector”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl acuză pe Florin Cîțu că Legea bugetului a prevăzut o schimbare a distribuției banilor din impozitul pe venit, acest lucru fiind în defavoarea Sectorului 1, denumit ‘cel mai bogat sector’ din Capitală. Impozitul pe venit de la persoanele fizice intrau direct în conturile primăriei, dar prin noua lege, 50% se repartizează către Primăria Municipiului București, iar 50% către Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor.

„Sectorul 1 nu mai este cel mai bogat sector din Capitală. Principala sursă de venit pentru administrațiile locale o reprezintă impozitul pe venit de la persoanele fizice, adică acea contribuție de 10% de pe fluturașul de salariu. De exemplu, veniturile Sectorului 1 pentru anul 2021 sunt de 1088 milioane de lei, din care 518 milioane de lei (adică jumătate) este cota din impozitul pe venit. De ce e doar o cotă din impozitul pe venit? Pentru că doar o parte din acest venit se întoarce la nivelul sectoarelor”, susține Clotilde Armand.

Clotilde Armand susține că Legea bugetului pentru anul 2021 a inclus o schimbare a distribuției banilor din impozitul pe venit astfel: 50% repartizat către Primăria Municipiului București, 50% către Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor.