Social

Cum să-ți detoxifici ficatul, pentru o mai bună funcționare? (P)

Ficatul este un organ care participă activ la procesul de purificare a sângelui nostru. El susține eliminarea toxinelor și a grăsimilor acumulate în organism, pentru a menține starea de sănătate. De asemenea, ficatul produce și secretă bilă, aceasta din urmă fiind implicată în procesul de digestie. În plus, ajută la sintetizarea și metabolizarea unor substanțe precum glucoza, proteinele sau trigliceridele. Prin urmare, acest organ este esențial să funcționeze corect, dacă vrem să ne bucurăm de sănătate și bunăstare.Cum să-ți detoxifici ficatul, pentru o mai bună funcționare?

Ficatul este un organ care participă activ la procesul de purificare a sângelui nostru. El susține eliminarea toxinelor și a grăsimilor acumulate în organism, pentru a menține starea de sănătate. De asemenea, ficatul produce și secretă bilă, aceasta din urmă fiind implicată în procesul de digestie. În plus, ajută la sintetizarea și metabolizarea unor substanțe precum glucoza, proteinele sau trigliceridele. Prin urmare, acest organ este esențial să funcționeze corect, dacă vrem să ne bucurăm de sănătate și bunăstare.

Care sunt semnalele că este momentul pentru o detixificare a ficatului?

Pentru că ficatul joacă un rol atât de important în digestia și metabolizarea anumitor substanțe, așa cum am menționat mai sus, atunci când nu funcționează corespunzător o serie de simptome ne pot da un semnal de alarmă. Următoarele ar putea indica că este timpul pentru o detoxificare:

Umflarea stomacului, durere sau greutate.
Gaze.
Indigestie.
Senzație de plenitudine.
Greață după masă.
Constipație sau diaree fără o cauză aparentă.
În cazurile mai grave se poate percepe o nuanță gălbuie în piele și ochi, acesta este un semn de icter și necesită un consult medical.

Cum să-ți detoxifici ficatul în mod corect?

Alimentația proastă este unul dintre principalele motive pentru care ficatul acumulează grăsime și se inflamează.

 » Aflați mai multe informații aici.