Social

Diagnosticul de Alzheimer pus precoce cu un test care durează 2 minute

O abordare simplă, dar revoluționară a diagnosticului precoce de Alzheimer a fost inițiată de cercetători, printr-o inițiativă care ar putea deschide calea pentru rezultate mai bune pentru persoanele care dezvoltă boala în viitor.Cercetarea inovatoare, condusă de psihologi de la Universitatea din Bath și finanțată de organizația caritabilă pentru demență BRACE, folosește o nouă metodă de măsurare pasivă a activității creierului. Aceasta a presupus ca participanții să poartă o cască de Electroencefalogramă (EEG) în timp ce privesc o serie de imagini intermitente pe un computer, timp de două minute, timp în care undele creierului lor erau măsurate. Studiul pe această temă, publicat luna aceasta în revista BRAIN, arată că tehnica este extrem de eficientă în detectarea modificărilor mici și subtile ale undelor cerebrale care apar atunci când o persoană își amintește o imagine.

În mod crucial, tehnica este complet pasivă, ceea ce înseamnă că persoana care face testul nu trebuie să înțeleagă sarcina sau să răspundă și nici măcar nu poate fi conștientă de răspunsul memoriei sale. Echipa din spatele tehnologiei „Fastball EEG“ susține că abordarea este ieftină, portabilă și se bazează pe tehnologia preexistentă deja și disponibilă în spitale, făcând-o ușor scalabilă. Acum ei au lansat „Fastball EEG“ într-un studiu al primelor etape ale bolii Alzheimer în colaborare cu Institutul de cercetare pentru îngrijirea persoanelor în vârstă (RICE) și Centrul Bristol Brain de la Spitalul Southmead. Boala Alzheimer reprezintă aproximativ 60% din cazurile de demență, cu o rată de prevalență estimată în Europa și America de Nord de 5-7% din populație. Estimările sugerează că boala costă economia Marii Britanii, spre exemplu, în jur de 26 de miliarde de lire sterline pe an, cu costuri preconizate să crească pe măsură ce populația în vârstă va crește.

Boala Alzheimer este diagnosticată în prezent utilizând o combinație de rapoarte subiective și obiective de declin cognitiv,

 » Aflați mai multe informații aici.