Social

La Spitalul CFR, valul 4 arată deja mai rău ca celelalte. „Cazurile sunt foarte grave“

La Spitalul Căi Ferate Iaşi ajung în ultima perioadă tot mai multe cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în stare foarte gravă.Managerul spitalului, dr. Mihai Glod, susţine că, de când unitatea medicală a început să primească din nou aceste cazuri, se observă o agravare a cazurilor care ajung să fie internate.

„Valul patru arată mult mai puţin optimist decât celelalte valuri, cazurile sunt foarte grave. Cei mai mulţi pacienţi care ajung la noi sunt pe suport de oxigen, circa 15-20% au o evoluţie spre ATI cu intubare. Se pare că, pe lângă contagiozitate, şi virulenţa este mult mai mare decât în celelalte valuri“, a explicat dr. Mihai Glod.

De asemenea, aproape toţi pacienţii trataţi aici sunt nevaccinaţi, fiind mic procentul celor vaccinaţi care ajung la spital, aceştia dezvoltând forme uşoare ale bolii.

Spitalul are disponibile 70 de paturi pentru persoanele depistate pozitiv cu coronavirus şi alte patru paturi pentru cazurile grave care necesită asistenţă în ATI. Toate cele patru paturi ATI sunt ocupate.

„Deja avem aceste 70 de paturi, dacă va fi cazul, putem merge până la 80 de locuri, ATI este plin atât COVID cât şi non-COVID. Încercăm să funcţionăm cu toate clinice normal, adică să asigurăm urgenţele cât şi cazurile care sunt la limită pe partea de non-COVID“, a completat managerul spitalului.

„Este foarte greu şi pentru personalul medical. Deja a trecut o lună şi jumătate de când au reapărut cazurile şi personalul este aproape de limita epuizării“, a mai precizat dr. Mihai Glod.

 » Aflați mai multe informații aici.