Economie

Povestea tinerei care scrie povești din lut. A renunțat la jobul din multinaționale și a pus pe picioare o afacere de succes la Cluj

Tânăra din Cluj a pus pe picioare o afacere inedită sub brandul Lionbox și își vinde produsele în toată lumea.
Lutul polimeric este materia primă de bază cu care lucrează Simona Pop, o absolventă de Jurnalism din Cluj, care şi-a format un atelier de design şi producţie ce stă sub brandul Lionbox. Face asta de cinci ani deja şi a dezvoltat un portofoliu care tot creşte de la un an la altul. La fel ca planurile ei, potrivit ZF. 

Simona Pop a descoperit lutul polimeric în 2015 şi a găsit, odată cu el, o pasiune pe care nu ştia că o are. Practic, modelele făcute din acest material au devenit o formă de terapie pe care a adoptat-o instantaneu, iar acum, după ce a acumulat experienţă, l-a cooptat în firmă şi pe soţul ei.

„Am ocupat, pentru mai bine de zece ani, diverse joburi în companii multinaţionale. Mi-am dorit să fac însă loc în viaţa mea creativităţii şi să mă pot exprima cum ştiu eu mai bine”, spune Simona Pop.

La început, când totul părea a fi doar un hobby, investiţia a fost minimă, în jur de 2.000 de euro. Până acum, s-au adunat însă de-a lungul anilor aproximativ 10.000 euro puşi la bătaie, mai ales că, după ce totul a început într-un colţ al sufrageriei, Lionbox a ajuns să fie o poveste care se scrie într-un atelier în adevăratul sens al cuvântului, în Cluj-Napoca, un spaţiu cu două camere în care Simona îşi desfăşoară activitatea. Această „terapie” s-a transformat treptat în business, unul care i-a adus o cifră de afaceri de 29.000 de lei în 2020, cu un profit de 12.000 de lei.

2021, cel mai bun an pentru Lionbox
„Anul 2021 a fost pentru noi anul cu cele mai multe investiţii.

 » Aflați mai multe informații aici.