“România, sub media UE la consumul de droguri.” Gigel Lazăr: Sunt îngrijorat. ANA nu ia în calcul un aspect

“România, sub media UE la consumul de droguri.” Gigel Lazăr: Sunt îngrijorat. ANA nu ia în calcul un aspect

Foto ilustrativ de Yash Lucid de la Pexels

Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog – FNA şi al CIADO România, a atras atenția, în exclusivitate pentru DC News, asupra unui aspect pe care Agenția Națională Antidrog (ANA) nu îl ia în calcul când vine vorba de consumul de droguri din țara noastră. 

După o discuție despre motivele pentru care România nu este pregătită la acest moment – și nici nu va fi în viitorul apropiat – pentru legalizarea marijuanei, Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog – FNA şi al CIADO România, s-a arătat îngrijorat de “rapiditatea cu care a crescut prevalența” consumului de droguri.

VEZI ȘI: Gigel Lazăr (FNA și CIADO): De ce NU sunt șanse, cel puțin în viitorul apropiat, să se legalizeze marijuana în România

“Agenția (n.red. Agenția Națională Antidrog), ca să-și mascheze neputința și ineficiența, a știut să spună tot timpul că nu avem probleme cu drogurile, că suntem sub media Uniunii Europene. E fals! La unele droguri suntem peste Uniunea Europeană.”, a declarat Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog – FNA şi al CIADO România, pentru DC News. 

“Suntem cu doar un procent sub media Uniunii Europene, dar Uniunea Europeană a ajuns la acest procent în 35 de ani”

Conform celor afirmate de Gigel Lazăr, “Agenția nu ia în calcul că noi, în România, am început monitorizarea cred că prin 2005-2006, când aveam doar 0,7% consumatori de droguri.”

“În 2019 însă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!