Unele greşeli pe care le facem trădează demenţa

Unele greşeli pe care le facem trădează demenţa

Dr. Verna R. Porter, neurolog și director al departamentului Demența, boala Alzheimer și tulburări neurocognitive de la Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, CA, a explicat care sunt simptomele la care ar terbui să fim atenți și ce putem face pentru a ajuta la prevenirea acesteia.

Uitare

Potrivit Dr. Porter, multă lume se plânge că uită lucruri, în special pe măsură ce îmbătrânesc. „Mulți oameni se plîng de slăbirea memoriei, care poate apărea ocazional în timpul îmbătrânirii normale și include plasarea greșită a obiectelor prin casă, uitarea numelor cunoștințelor mai puțin familiare, uitarea intenției cu care te duci într-o cameră sau să întâmpini anumite dificultăți în a-ți aminti detalii mai mici despre ceea ce ai citit sau despre conversațiile anterioare. Ocazional, apar dificultăți și simți că un cuvânt se află pe „vârful limbii“, dar întâmpini unele dificultăți în a-l recupera, sunt situații mai puțin frecvente. Deși astfel de pierderi de memorie pot fi frustrante, ele nu sunt neapărat un motiv de îngrijorare. Modificările normale de memorie legate de vârstă sunt foarte diferite de demență“.

Pierderea memoriei

Dr. Porter explică: „Principala diferență dintre pierderea memoriei legate de vârstă și demență este că, în timpul îmbătrânirii normale, uitarea nu interferează cu capacitatea dumneavoastră de a continua activitățile zilnice normale. Cu alte cuvinte, pierderile de memorie au un impact redus asupra dumneavoastră în viața de zi cu zi sau capacitatea dumneavoastră de a efectua treburile, sarcinile și rutinele obișnuite. În schimb, demența se caracterizează prin declin marcat, persistent și invalidant a două sau mai multe abilități intelectuale, cum ar fi memoria, limbajul, judecata sau raționamentul abstract, care interferează semnificativ și vă perturbă activitățile zilnice normale“.

Pierderea severă a memoriei

„Când pierderea memoriei devine atât de răspândită încât începe să vă perturbe munca,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!