Economie

2021, an bun pentru frații Pavăl la Cluj. Afaceri de peste 130 de milioane de lei pentru Cemacon, în primele zece luni

Cemacon, afacerea de la Cluj a fraților Pavăl, a ajuns la 133,6 milioane, cifră de afaceri, cu 40% mai mult față 2020. Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin și retailerul de bricolaj Dedeman, au o avere estimată de Forbes la 8,9 miliarde de lei și se află pe locul 2 în topul celor mai bogați români din 2021.
După primele zece luni ale anului 2021, Cemacon Cluj a ajuns la o cifră de afaceri de 133,6 mil. de euro, în creștere cu 40% față de perioada similară din 2020. 

Cemacon este controlată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman.

Mai mult, producătorul de materiale de construcții din Cluj a finalizat investiția într-o centrală de cogenerare al cărei rol este eficientizarea costurilor cu energia, într-o perioadă în care preţul acestei utilităţi a ajuns la valori-record.

„Centrala de co-regenerare pe care am instalat-o în acest an, beneficiind de cofinanţare nerambursabilă FEDR, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, ne asigură până la 64% din energia electrică consumată, compania noastră achiziţionând doar diferenţa de 36% din totalul de consum intern“, a spus Liviu Stoleru, director general şi pre­şe­dinte al con­siliului de admi­nistraţie Ce­macon, în co­mu­nicarea care a în­soţit cel mai recent raport finan­ciar al companiei, informează ZF.

Cemacon mai anunță că preţurile crescute la materii prime şi energie şi cheltuielile la nivel logistic au pus presiune pe întregul sector de producţie din piaţa construcţiilor.

 » Aflați mai multe informații aici.