2021, un an cu mai puțin Farmec la Cluj. Mircea Turdean: Vânzările de dezinfectanţi s-au redus cu 90%

2021, un an cu mai puțin Farmec la Cluj. Mircea Turdean: Vânzările de dezinfectanţi s-au redus cu 90%

După ce 2020, primul an pandemic, a fost un succes pentru producătorul clujean de cosmetice, în 2021, vânzările au scăzut pentru Farmec.
La începutul pandemiei de Covid, fabrica Farmec din Cluj a început să producă biocide pentru uz personal şi medical, producție care le-a adus vânzări de peste două milioane de articole. Mircea Turdean, directorul general şi acţionarul Farmec Cluj, cel mai mare producător local de cosmetice, spune că în 2021 a fost dificil pentru companie să atingă acelaşi nivel al afacerilor precum cel înregistrat în primul an de pandemie. Scăderea postată anul trecut se datorează în principal vânzărilor mai mici de dezinfectanţi, produsele care au tras de fapt cifrele în sus în 2020, scrie ZF.

2021, un an mai dificil pentru Farmec
„A fost un succes pentru noi 2020, dar anul trecut a fost imposibil să egalăm performanţa. În 2021, populaţia şi instituţiile statului au renunţat la dezinfectanţi, a trecut spaima şi nu au mai fost cumpărate astfel de produse. Noi am avut de suferit, vânzările de profil scăzând cu până la 90%. Pe partea de cosmetice şi articole de curăţenie, am înregistrat creşteri, dar nu am putut compensa declinul de pe segmentul de dezinfectanţi“, explică Mircea Turdean, directorul general al Farmec, în cadrul emisiunii ZF.

Farmec a ajuns în 2020 (ultimul an pentru care există date publice) la o cifră de afaceri de 287 milioane de lei, din care 23 de milioane de lei profit net, conform datelor Ministerului de Finanţe. 

Cifra record de afaceri pe 2020 vine pe fondul pandemiei, atunci când Farmec a intrat pe piața dezifectanților și au reușit să vândă peste două milioane de astfel de articole.

După ce business-ul a scăzut puțin în 2021, Turdean se asteaptă de la 2022 la o revenire pe plus a cifrei de afaceri și la un profit pe măsura lui 2020. 

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!