Actualitate

Ludovic Orban a pierdut controlul partidului cu Florin Cîțu premier: “O parte din parlamentarii PNL vor VOTA moțiunea de cenzură”

Liderul PNL, Ludovic Orban, are propriul plan în tot acest scandal politic și vede o posibilitate de a-l da jos pe Florin Cîțu cu mâna PSD, USR-PLUS și a unor parlamentari din PNL.

Surse politice arată că Orban „se teme” că nu-și poate ține susținătorii în frâu, iar o parte dintre parlamentarii PNL sunt dispuși să voteze o moțiune de cenzură. Dacă o parte dintre parlamentarii PNL vor vota moțiunea de cenzură, atunci șansele ca acest Guvern să pice sunt foarte mari. Ludovic Orban le-ar fi spus unor apropiați faptul că viitorul nu arată prea bine, asta pentru că PNL va conduce un Guvern minoritar, fără susținere parlamentară și asta va afecta toate măsurile pe care le vizează liberalii.

Între timp, premierul Florin Cîțu a preluat conducerea de facto a PNL și trece peste capul lui Ludovic Orban. Cîțu a convocat BPN-ul PNL, fără acordul președintelui PNL, ci doar cu majoritatea deținută în rândul susținătorilor săi. „Buna ziua. In temeiul alin 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor BPN, se convoaca sedinta BPN azi, 02 septembrie 2021, ora 11:00, prin videoconferinta.”, este anunțul trimis de echipa lui Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a făcut jocurile pentru a fi amânată ședința coaliției de guvernare. Florin Cîțu și Kelemen Hunor nu puteau participa la ședința de astăzi, astfel că aceasta va avea loc, cel mai probabil, vineri.