Social

Diferențe între mănușile de nitril și cele din latex (P)

Mănușile de unică folosință, sau mănușile chirurgicale, sunt indispensabile în orice unitate spitalicească sau clinică medicală, dar și în alte domenii precum cel alimentar, al frumuseții sau în saloanele de tatuaje. De asemenea, în ultimii doi ani, utilizarea acestor mănuși a devenit o obligație, în special pentru unele persoane.

Cel mai adesea auzim vorbindu-se de manusi nitril și mănuși latex. Dar de ce sunt diferite cele două? Există 3 mari diferențe:

1.Nitrilul este mai rezistent la perforare decât latexul;
2.Nitrilul rezistă mai mult decât latexul în medii medicale și alimentare; 
3.Latexul este un material natural, în cazul în care nitrilul și vinilul sunt alternative mai bune latexului sintetic.
 
Până de curând, latexul a fost materialul de bază pentru manusi latex în multe aplicații diferite. Acum, avem câteva opțiuni diferite când vine vorba de mănuși de unică folosință. Mănușile din latex sunt încă utilizate frecvent în unele aplicații medicale. Cu toate acestea, mănușile de nitril devin o alegere din ce în ce mai populară. 
 
Din ce sunt fabricate mănușile de latex?
 
Latexul este fabricat din seva organică de copac, ceea ce îl face un material 100% natural. Nitril, Vinil, Cloropren au fost toate încercări de a copia sau îmbunătăți latexul de la producătorii de mănuși.
Deoarece latexul este natural și provine dintr-un copac, unii oameni sunt alergici la acesta. Dar alergiile sunt în general ușoare și pot fi prevenite cu ușurință. De asemenea, cercetările au arătat că simplă folosire a mănușilor fără pudra poate atenua alergiile.
 
Din ce sunt făcute mănușile de nitril?
 
Mănușile de nitril sunt fabricate din materiale sintetice anorganice derivate din petrol. Nitrilul este alegerea evidentă pentru mulți, mai ales în ceea ce privește artiștii tatuatori. De asemenea, în general, spitalele nu folosesc nimic în afară de nitril de calitate medicală. 

 » Aflați mai multe informații aici.