Social

Caz neverosimil – O operaţie reuşită perfect în acte dar ratată total în fapt? Caz din Iaşi

O ieşeancă a trăit o experienţă îngrozitoare, după o intervenţie chirurgicală la maternitate. Femeia a trebuit în final să se opereze din nou, la Cluj, după doi ani trăiţi cu dureri cumplite. Concret, din documentele medicale ale pacientei şi din radiografiile făcute ulterior, reiese că medicul ieşean care a operat-o pentru extirparea de ovare ar fi ratat, de fapt, scoaterea lor. Ce acuză femeia de 45 de ani, în ale cărei documente medicale a fost însă consemnat că operaţia a fost reuşită total? Medicul acuzat spune că nu e posibil aşa ceva: „Eu am dus ovarele la laborator”. Ce s-a întâmplat, totuşi? Pe larg, în rândurile de mai jos.

Elena Mandric, o femeie în vârstă de 45 de ani, acuză medicul care a operat-o în urmă cu trei ani de zile la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi că i-a extirpat doar uterul, dar nu şi ovarele, în urma unei operaţii de histerectomie totală. Eliminarea ovarelor era menţionată inclusiv în documentele medicale primite de femeie la externare. Dar durerile pe care le-a îndurat mai multe luni femeia au împins-o să îşi facă analize suplimentare, care au dus-o tocmai la Cluj-Napoca, unde s-a operat din nou. Intervenţia chirurgicală de la Iaşi a fost realizată de dr. Dragoş Aursulesei, medic primar obstetrică-ginecologie, care susţine că cele relatate de femeie nu sunt adevărate. „Am trimis la laborator ovarele când am făcut operaţia, eu nu îmi bat joc”, a spus medicul pentru „Ziarul de Iaşi”.

„Doar nu am avut patru ovare”

Elena Mandric s-a internat în aprilie 2019 la Maternitatea „Cuza Vodă” pentru o operaţie de histerectomie totală, urmând să îi fie extirpat atât uterul, cât şi ovarele şi trompele uterine. Femeia susţine că, deşi acest lucru este trecut inclusiv în scrisoarea medicală de la externare, cu menţiunea „histerectomie totală cu anexectomie bilaterală”,

 » Aflați mai multe informații aici.