Actualitate

Dan Tanasă (AUR) către prim-ministrul Ciucă: „Susțineți punctul de vedere potrivit căruia cetățenia demnitarilor și funcționarilor publici din România este secret de stat?”

Multipla cetățenie în cabinetul Prim-Ministrului a ajuns în vizorul deputatului AUR de Mureș, Dan Tanasă. În cadrul unei interpelări expediată prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, parlamentarul l-a întrebat pe premier dacă susține punctul de vedere potrivit căruia cetățenia demnitarilor și funcționarilor publici din România este secret de stat. Mai mult, Tanasă dorește să afle dacă Ciucă, în calitate de prim-ministru, a fost informat în legătură cu tipul și numărul cetățeniilor miniștrilor, al secretarilor de stat, al persoanelor asimilate secretarilor de stat și al celorlalte categorii de personal din cabinet.

„Având în vedere faptul că la întrebarea cu numărul nr. 797A/24-03-2021 adresată fostului Prim-ministru privind multipla cetățenie a demnitarilor și funcționarilor publici din România răspunsul primit constă în afirmarea faptului că cetățenia dublă sau multiplă a demnitarilor este secret de stat, vă rog respectuos să-mi comunicați în scris răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Dumneavoastră susțineți punctul de vedere potrivit căruia cetățenia demnitarilor și funcționarilor publici din România este secret de stat?
  2. Dumneavoastră, în calitate de Prim-ministru, ați fost informat în legătură cu tipul și numărul cetățeniilor miniștrilor, al secretarilor de stat, al persoanelor asimilate secretarilor de stat și al celorlalte categorii de personal din cabinetul dumneavoastră ?”, se arată în interpelarea depusă de deputatul AUR de Mureș, Dan Tanasă.