Economie

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai

De la malul Dunării, la Ținutul Secuiesc, până la zone medievale din Brașov ce aparțin patrimoniului național, până la Grădina Zmeilor, din „Inima Transilvaniei”, românii pot alege unde să petreacă weekend-ul de 1 mai.
Pe fondul pandemiei și al restricțiilor de circulație, în ultimii doi ani, românii au ales să călătorească în țară şi să să redescopere destinaţii care merită să fie cunoscute, precum rezervaţiile naturale ascunse din judeţele Cluj şi Alba sau satele pitoreşti din zona Banatului şi din secuime, potrivit unui afaceri.news.

„Observăm o creştere tot mai mare a interesului pentru destinaţiile interne, România a devenit o ţară tot mai căutată de turişti, ceea ce ne bucură enorm. Tocmai din acest motiv, Travelminit.ro încearcă în mod constant să îşi extindă oferta de cazare, să pregătim pachete complexe, la preţuri accesibile, astfel încât să acoperim cât mai multe dintre nevoile clienţilor noştri. Vara este la doi paşi, aşa că ne pregătim să debutăm în forţă în sezonul estival”, spune Rita Szilveszter, expert online marketing Travelminit.

Platforma hotelieră online propune în pragul weekendului de 1 Mai câteva locuri atipice din România care merită să fie vizitate.

Aventură la o oră de Cluj-Napoca
Astfel, turiştii pot avea parte de o aventură în Grădina Zmeilor, o rezervaţie naturală aflată la aproximativ 70 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, supranumită şi „Meteora României” graţie formaţiunilor geologice atipice de aici.

Fotografie: Aron_M – Depositphotos.com
Preţurile medii pentru o noapte de cazare (cameră dublă) în judeţul Cluj pornesc de la 100 de lei.

Tot un loc spectaculos, dar mai puţin popular, este şi Râpa Roşie din judeţul vecin al Clujului, Alba, o rezervaţie geologică de interes naţional, care se remarcă prin nenumăratele coloane şi piramide de diferite culori, un peisaj cu adevărat unic în România.

 » Aflați mai multe informații aici.