Social

Sfaturi pentru dinți sănătoși: cum să ai grijă de dentiția ta (P)

Uneori uităm cât de importanți sunt dinții noștri în viața de zi cu zi și nu îi îngrijim corespunzător. Nivelul nostru de încredere ar scădea dacă zâmbetul nostru nu ar fi același. Nu trebuie să uităm că sănătatea orală are un impact asupra sănătății noastre generale, care contribuie la boli precum diabetul, endocardita și bolile cardiovasculare.Există mai multe modalități de a obține o dantură sănătoasă. Iată câteva sfaturi pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul zâmbetului dumneavoastră.

1. Spălați-vă cel puțin de două ori pe zi

Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Dacă este posibil și după fiecare masă, pentru a preveni acumularea de bacterii. Ar trebui să periați timp de 2 până la 3 minute în total. Puteți folosi o periuță de dinți electrică pentru rezultate eficiente.

2. Perie cu grijă

Ar trebui să plasați periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de gingii și să mișcați ușor periuța înainte și înapoi în cercuri mici. Periați suprafețele exterioare, cele interioare și cele de deasupra dinților. Cu toate acestea, atunci când curățați suprafețele interioare ale dinților din față, înclinați periuța pe verticală și faceți mai multe mișcări în sus și în jos. Optați pentru o periuță de dinți electrică. Aceasta are senzori care detectează dacă apăsați prea tare.

3. Achiziționarea periuței de dinți potrivite

Există periuțe de dinți moi, medii și dure. Cei mai mulți dentiști recomandă o periuță de dinți moale sau medie, deoarece perii duri pot deteriora în timp smalțul dinților sau țesutul gingival. Alegeți întotdeauna o periuță de dinți cu peri de nailon în locul celor naturali și înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3 luni sau după o boală, cum ar fi răceala sau gripa.

 » Aflați mai multe informații aici.