Actualitate

Marius Lulea: Cu E-TVA PNL arată că este anexa PSD, împotriva antreprenorilor

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a acuzat Partidul Național Liberal (PNL) că susține politici nefavorabile mediului de afaceri. Acesta a făcut referire în special la introducerea E-TVA, un proiect legislativ despre care Lulea susține că arată o subordonare a PNL față de Partidul Social Democrat (PSD).

Declarația lui Marius Lulea

Marius Lulea a fost tranșant în declarațiile sale, acuzând PNL că, prin susținerea E-TVA, nu face decât să sprijine politicile PSD care au fost adesea criticate pentru impunerea unor sarcini fiscale și birocratice excesive asupra mediului de afaceri. “PNL demonstrează încă o dată că nu este un partid de dreapta, că nu se bate pentru antreprenori și că a devenit o simplă anexă a extremei stângi românești”, a declarat Marius Lulea.

Reacțiile mediului de afaceri

Reacțiile nu au întârziat să apară. Mai mulți lideri de afaceri și organizații patronale și-au exprimat îngrijorarea față de direcția în care se îndreaptă politica fiscală a țării. “Introducerea E-TVA fără o consultare amplă cu mediul de afaceri și fără măsuri de sprijin corespunzătoare poate avea efecte dezastruoase. Antreprenorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate, nu de schimbări bruște și complicate,” a afirmat un reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie a României.

În timp ce guvernanții argumentează că noile măsuri sunt esențiale pentru o economie mai sănătoasă, antreprenorii se tem de impactul negativ asupra afacerilor lor. Rămâne de văzut dacă E-TVA va fi implementat în forma actuală sau dacă presiunea publică va conduce la modificări care să atenueze temerile exprimate de Marius Lulea și de alți lideri din sectorul privat.