Actualitate

George Simion (AUR): „Boicotul din 2020 ne-a costat 5% din voturi și oportunitatea de a acționa constituțional”

George Simion, liderul partidului AUR, a vorbit într-un live pe Facebook despre dificultățile întâmpinate de formațiunea sa în ultimii patru ani, punând accent pe impactul negativ al boicotului din noiembrie-decembrie 2020. Simion a subliniat că această decizie a redus considerabil rezultatul electoral al AUR, împiedicând partidul să atingă un scor de 15% și să aibă suficientă putere pentru a depune cereri de neconstituționalitate și moțiuni.

„Am suferit mult din cauza boicotului. Mulți au spus atunci că Simion nu va intra în Parlament, iar boicotul votului ar fi fost cea mai bună soluție. Ne-au adus la 10%, când puteam să luăm 15%,” a declarat liderul AUR. Simion a criticat și faptul că, din cauza acestui scor redus, partidul său nu a reușit să strângă suficiente semnături pentru a depune cereri de neconstituționalitate sau moțiuni simple și de cenzură.

El a adăugat că USR, un partid care a obținut doar 8% la ultimele alegeri, a refuzat să colaboreze cu AUR pentru a depune aceste moțiuni, ceea ce a limitat și mai mult capacitatea formațiunii sale de a influența politicile guvernamentale. Simion a sugerat că, dacă AUR ar fi avut un rezultat mai bun în 2020, partidul ar fi putut juca un rol mai semnificativ în scena politică românească, în special în ceea ce privește contestarea unor decizii controversate.

Prin aceste declarații, George Simion încearcă să aducă în atenția publicului importanța fiecărui vot și consecințele deciziilor strategice, reafirmând totodată determinarea AUR de a se impune în viitoarele confruntări politice.