A depăşit viteza legală, dar a scăpat de amendă în instanţă. Greşeala poliţistului, criticată de judecător

A depăşit viteza legală, dar a scăpat de amendă în instanţă. Greşeala poliţistului, criticată de judecător

O femeie care a depăşit viteza legală în localitatea Ciugud a scăpat de amendă, din cauza unei greşeli făcute de agentul de la Poliţia Rutieră. 

În data de 16 mai 2021, femeia conducea un autoturism pe DJ 107, în localitatea Ciugud, cu viteza de 85 km/h, pe un sector pe care viteza legală era de doar 50 km/h. Poliţia Rutieră a oprit-o pe aceasta şi a sancţionat-o cu şase puncte de amendă, dar şi cu suma de 870 de lei. 

Deşi a plătit amenda, femeia a observat o greşeală pe procesul verbal. Astfel, pe constatarea contravenţiei nu era specificată ziua, luna şi anul, conform legislaţiei în vigoare. Aceasta a depus contestaţie la Judecătoria Alba Iulia şi a cerut anularea procesului verbal, dar şi anularea amenzii. Acelaşi lucru l-au cerut şi cei de la IPJ Alba când au văzut greşeala. 

”Examinând procesul verbal de constatare şi sancționare a contravenției sub aspectul legalității întocmirii sale, instanța apreciază că acesta nu a fost întocmit cu respectarea dispozițiilor legale incidente, conținând vicii care duc la necesitatea anulării lui sub acest temei. În procesul verbal de contravenție nu s-a menționat data comiterii faptei, respectiv nu figurează ziua, luna, anul în care s-ar fi săvârșit presupusa faptă de natură contravențională, fiind precizată doar ora, respectiv 15.48. Un astfel de viciu inerent al actului administrativ individual atacat nu poate fi complinit prin probațiune extrinsecă”, a precizat magistratul care a judecat cauza, citat de Antena3.  

Instanţa, critici pentru agenţii care fac greşeli 

„În măsura în care se contestă lipsa caracterului contravențional al unei fapte,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!