Social

A murit unul dintre cei doi nou-născuți transferați de la Suceava la Iași cu Covid 19

Micuții s-au născut cu probleme cardiace, iar starea lor de sănătate s-a deteriorat foarte mult. După o săptămână de spitalizare la Iași, unul dintre ei a pierdut lupta cu virusul.„În cursul săptămânii anterioare am primit prin transfer de la Suceava doi sugari de o lună, ambii cu patologie asociată. Unul dintre copii, care asocia o malformație cardiacă și o afectare renală, a decedat în cursul zilei de vineri. Celălalt sugar este în continuare în secția de Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic, cu stare gravă. Copilul are un sindrom malformativ de asemenea”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, coordonator ATI-COVID și purtător de cuvânt al spitalului.

În total, pe zona roșie a spitalului, sunt internați 16 pacienți ce necesită tratament specific pediatric și patru copii internați pe Terapie Intensivă.

Medicii suceveni au luat decizia transferului după ce starea de sănătate a micuților s-a agravat și au avut nevoie de internare în secție de Terapie Intensivă.

Este vorba despre doi bebeluși, diagnosticați cu Covid 19, în vârstă de 22 de zile, respectiv, două luni, ambii cu malformații cardiace, iar cel mai mic și cu sindromul Down.

„Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

 » Aflați mai multe informații aici.