Actualitate

Abandon și Disperare: Carburanții în România ating noi înălțimi, Guvernul pare să fie fără soluții

Scumpirile repetate ale carburanților, săptămână de săptămână, sunt o lovitură grea pentru români, care se simt tot mai abandonați de guvernul lor. Lipsa de soluții clare și eficiente din partea autorităților agravează situația, iar lipsa de acțiune în fața acestei crize provoacă un sentiment de dezamăgire și neputință în rândul populației. Este necesară o schimbare urgentă în abordarea guvernului pentru a găsi soluții reale și sustenabile la această problemă presantă. Iar veștile nu sunt deloc bune. Ce urmează din vară.
Încă de la finalul anului 2023, șoferii din România au aflat că benzina și motorina vor avea scumpiri pe bandă rulantă în 2024. Mărirea tarifelor din prima zi a anului a venit odată cu creșterea accizelor.
Din păcate, majorările de prețuri nu s-au temperat, ba dimpotrivă, ele continuă în mod accelerat. Aproape fiecare nouă săptămână vine cu noi scumpiri la carburanți.
În prezent, un litru de benzină standard a trecut de 7 lei. Se întâmplă asta după aproape 4 luni de stagnare sub acest prag psihologic. O scumpire s-a constatat și pentru motorină.
La nivel național, motorina costă, în medie, 7,5 lei, după o scumpire de 8 bani pe litru. Dacă tragem linie vedem cum carburanții costă cu 50 de bani mai mult în comparație cu începutul anului.
În acest moment, românii scot din buzunar cu 25 de lei mai mult pentru un plin, dacă facem o paralelă cu finalul anului trecut. Situația la nivel internațional nu este una dătătoare de speranțe.