Economie

Află cum poți găsi angajații de care ai nevoie

Nu încape îndoială că în România este o criză a forței de muncă. Și dacă aveți impresia că acum situația nu prea e roz, ar trebui să știți că Uniunea Europeană spune că forța de muncă va scădea cu 9% până în 2030. Dacă aveți o afacere pentru care aveți nevoie de angajați, perspectiva pe termen lung nu e foarte bună. Așa că ar trebui să vă gândiți foarte serios la forță de muncă din alte state care să acopere nevoile dumneavoastră de business.
Din ce țări pot aduce oameni care să muncească?
În România, foarte multe firme aleg să își aducă personal din Asia. Și asta din mai multe motive: personalul este foarte bine pregătit în anumite domenii, oamenii au o cultură a muncii bine dezvoltată și sunt foarte ascultători, sunt calificați și, nu în ultimul rând, condițiile oferite în România sunt cu mult peste ceea ce oferă țările lor de origine. Spre exemplu, fiindcă în Filipine turismul este dezvoltat, mulți filipinezi muncesc în acest domeniu încă din școală. Prin urmare, experiența acumulată îi ajută să facă față cu brio unei slujbe în domeniul HoReCa.

La cine să apelezi pentru a aduce personal din alte țări?
Există firme specializate care se ocupă cu aducerea personalului în România. Tot ce trebuie să faceți este să contactați o astfel de firmă și să prezentați nevoile pe care le aveți. Firmele de recrutare au experiență în acest proces, astfel încât orice problemă care poate apărea va fi rezolvată prompt.  

Este complicat procesul de recrutare pentru personalul din Asia?
Nu este un proces complicat, dar nici unul foarte simplu. Este asemănător procesului de recrutare din România, cu excepția câtorva aprobări în plus. Ca durată, acest proces poate ține chiar și câteva luni, în funcție de pașii care sunt de urmat.

 » Aflați mai multe informații aici.