Alcoolul, asociat cu grăsimea de pe burtă

Alcoolul, asociat cu grăsimea de pe burtă

Nu toate tipurile de alcool sunt la fel de rele pentru a determina apariția grăsimii de pe burtă. Consumul de bere și băuturi spirtoase este legat de nivelurile ridicate de grăsime viscerală, acel tip de grăsime care a fost asociată cu un risc crescut de apariție al bolilor cardiovasculare, boli metabolice sau cancere, în timp ce consumul de vin nu prezintă o astfel de asociere. Mai mult, acesta ar putea fi chiar protector, în funcție de vinul consumat, se arată într-un studiu publicat în Obesity Science & Practice, potrivit Science Alert.Astfel, consumul de vin roșu este asociat cu un nivel scăzut de grăsime viscerală, în timp ce vinul alb nu influențează în vreun fel acest lucru, însă, potrivit studiului menționat, vinul alb contribuie la o mai mare densitate a oaselor. 

Potrivit acestui studiu, realizat pe un număr de 1.869 de adulți, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, s-a constatat o densitate minerală osoasă mai mare în rândul celor care au consumat vin alb cu moderație. Nu aceleași cifre au reieșit în cazul celor care au băut vin roșu sau bere. 

De ce este importantă această descoperire? Pentru că înaintarea în vârstă este adesea însoțită de o creștere a grăsimii de pe burtă care duce la un risc crescut de boli cardiovasculare, precum și o reducere a densității minerale osoase, în special la femeile aflate la menopauză. 

Există mulți factori biologici și de mediu care contribuie la supraponderabilitate sau obezitate. Iar consumul de alcool poate fi un factor, deși există alte studii care nu au găsit legături clare între creșterea în greutate și consumul de alcool.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!