ActualitateInternational

Alegeri Rusia: Mobilizare forțată la vot a militarilor și angajaților de la stat – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Angajații din sistemul bugetar rusesc au fost mobilizați la vot, în toată țara, pentru a vota pentru Duma de Stat în timpul scrutinului care a început vineri și se va încheia duminică și de la care au fost excluşi mulţi opozanţi ai Kremlinului.

  Pentru că în Rusia sunt unsprezece fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08:00 (20:00 GMT, joi).

  225 de deputați ai Dumei de Stat, camera inferioară a legislativului Federației Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul în circumscripţii majoritare. Primii vor fi aleși prin reprezentare majoritară într-un singur tur, iar ceilalți pentru lista națională de partid, aleasă prin reprezentare proporțională cu prag de 5%.

  Configurația Dumei de Stat cel mai probabil va rămâne neschimbată, Rusia Unită, partidul președintelui Vladimir Putin fiind cea mai puternică forță dintre cele 14 partide intrate în cursă.

  Cele mai recente sondaje arată o scădere la 27% a intențiilor de vot pentru ER (Rusia Unită – Edinaya Rossiya), condusă de ministrul apărării Serghei Shoigu, în timp ce Partidul Comunist (KPRF), condus de Ghenadi Ziuganov, este cotat la 23%, Partidul Liberal Democrat (LDPR – ultra-naționalist), condus de Vladimir Jirinovschi, este cotat la 10%, iar O Rusie Dreaptă (SR – social democrat), condus de Seghei Mironov, cu 6%.

  Este primul vot la nivel național care se va desfășura pe parcursul mai multor zile, după ce guvernul și-a dat seama că are o pandemie de coronavirus de gestionat și că acest detaliu ar putea fi în avantajul său.

  Cozi de votanți împănate cu uniforme verzi

  Vineri, prima zi a votului, la Moscova erau cozi imense formate din personal militar , iar angajaților de la stat li s-a cerut să voteze până la prânz pentru a asigura o prezență ridicată la vot.

  „Acest lucru este necesar pentru a asigura mobilizarea la vot, va fi astfel mai mult timp pentru a-i mobiliza apoi pe cei care nu s-au prezentat vineri dimineață în primul val”, a explicat publicația Meduza, declarată „agent de presă străin” de Ministerul Justiției luna trecută, citând o sursă apropiată administrației prezidențiale ruse.

  Videoclipul de pe rețelele de socializare arăta cozi interminabile de alegători care se revarsă pe strada Balșoi Afanasievski din Moscova.

  Readovka, care a publicat clipul pe canalul său Telegram, sugerează că, de fapt, coada enormă din cartierul Arbat din Moscova nu este în concordanță cu numărul redus de alegători din zonă.

  Radio Ecoul Moscovei, de stat, a transmis că unii dintre cei care așteaptă să voteze au venit fără să-i mobilizeze cineva și că sunt locuitori din zonă.

  Pregătiți de fraudă cu urna mobilă

  Andrei Biriukov, membru al comisiei electorale regionale din regiunea Kemerovo din Siberia, spune că a descoperit încălcări procedurale în toate cele 12 secții de votare din jurul orașului Guryevsk, cu 24.000 de locuitori.

  Mai mult, el crede că neregulile au fost intenționate, având ca scop facilitarea falsificării alegerilor.

  Biriukov a declarat pentru Europa Liberă că secția de votare nr. 1044 nu avea un registru al persoanelor care ceruseră să voteze de acasă. Când a cerut documentele, oficialii secțiilor de votare au devenit ostili.


  Distribuie acest articol!