Alexandru Rafila: “Propunerea lui Klaus Iohannis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru anumite categorii de persoane este foarte bună”

Alexandru Rafila, deputatul PSD, afirmă că propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru anumite categorii de persoane poate fi discutată.

“Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios, şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile”, susţine el.

Rafila a comentat, la RFI, afirmaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis la New York, conform căreia vaccinarea anti-COVID va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

“E o propunere care poate fi discutată. Totuşi, aceste propuneri cred că trebuiau făcute mai degrabă în România, decât de la New York şi discutate în România. Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios, şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile. Aşa că orice discuţie de acest gen trebuie făcută şi cu reprezentanţii profesionali ai medicilor, ai asistenţilor medicali, trebuie implicate toate aceste entităţi, încât să discutăm în primul rând de conştientizare şi de participare voluntară la această activitate de vaccinare”, a afirmat Rafila.

Potrivit acestuia, “acceptabilitatea din partea populaţiei se bazează şi pe încrederea în autorităţi”.

Distribuie acest articol!