Social

Alte medicamente care pot fi aduse prin autorizaţii speciale

Alte patru medicamente vor putea fi aduse în ţară prin autorizaţii de nevoi speciale deoarece nu pot fi asigurate prin canalele de distribuţie obişnuite. Aceasta este a patra listă de acest fel care a fost elaborată de Ministerul Sănătăţii în ultimele trei luni. Prima listă a fost întocmită în luna iulie şi cuprindea 14 susbtanţe active, a doua a fost elaborată în august şi includea 11 medicamente, iar a treia, din această lună, conţinea şapte medicamente.

A patra şi cea mai recentă listă cuprinde: sulfat de bleomicină 15 mg (citostatic), TMP/SMX (sulfametoxazol şi trimetoprim) – folosite pentru diferite infecţii, dacarbazină 500 mg (folosită în tratamentul unui tip de cancer al pielii numit „melanom malign metastazat”) şi lomustin 40 mg (medicament chimioterapic utilizat în tratamentul unor tumori cerebrale metastazate).

Această măsură vine după intrarea în vigoare a unui ordin al ministrului Sănătăţii prin care au fost introduse noi reglementări vizând asigurarea continuă a stocurilor de medicamente pentru nevoi speciale, aici fiind impuse obligaţii mai clare pentru deţinătorii de autorizaţii pentru astfel de medicamente.

 » Aflați mai multe informații aici.