Actualitate

ANAF-ul lui Ciolacu va taxa zahărul din prăjituri

Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3, Fiscul va impune o taxă de 19% pentru zahărul adăugat în prăjituri și torturi, conform deciziei guvernului Ciolacu. Inspectorii ANAF vor verifica dacă produsele conțin cel puțin 10 grame de zahăr adăugat la fiecare 100 de grame, pentru a aplica taxa suplimentară.
Economiștii au sugerat că una dintre soluții ar fi ca inspectorii ANAF să verifice rețetele prăjiturilor și torturilor pentru a determina exact cantitatea de zahăr adăugat, însă recunoașterea acestuia s-ar putea dovedi o sarcină dificilă.
O altă variantă propusă este ca cofetarii să trimită lunar rețetele la ANAF pentru a se conforma noilor cerințe legislative. Legea care introduce aceste taxe definește zahărul adăugat ca fiind o gamă largă de ingrediente, inclusiv zahăr din trestie, zahăr brun, zaharoză cristalină, dextroză, melasă, și diferite siropuri și zaharuri din miere și fructe.
Astfel, criteriul de 10 grame de zahăr la 100 de grame de produs va lua în considerare întreaga definiție a zahărului adăugat, conform legislației în vigoare.
Domnul Marcel Ciolacu, taxati și aerul pe care îl mai respirăm.