Antreprenoriat feminin: Dermatocosmetice românești de lux, din Cluj-Napoca până în Asia

Antreprenoriat feminin: Dermatocosmetice românești de lux, din Cluj-Napoca până în Asia

Două antreprenoare au pus pe picioare o afacere de la zero. Creează într-un laborator din Cluj-Napoca produse dermatocosmetice românești de lux pe care le trimit în ţări din Europa, dar ţintesc pieţele din Asia. Antreprenoarele ţintesc şi o nişă de produse pentru pacienţii oncologici. 

Rezultatul a patru ani de cercetare și testare la nivel internațional, gama dermatocosmetică creată de Anca Juncan, Doctor în Chimie, conține ingrediente de calitate, care protejează pielea, îi susțin sănătatea și o mențin tânără.

Anca Juncan şi Cristina Lupu au creat într-un laborator din Cluj-Napoca un concept bazat pe cercetare complexă în dezvoltarea unor formule dermato-cosmetice care conțin ingrediente active inovatoare de tip regenerant, hidratant și anti-ageing, în scopul menținerii sănătății pielii și a prevenirii îmbătrânirii acesteia. Tehnologia folosită este bazată pe îmbunătățirea unei formule cosmetice anti-ageing și pe dezvoltarea unui produs dedicat pieței cosmetice românești.

Antreprenoarele au înfiinţat o companie de cosmetice în 2016, însă primele produse au fost date spre vânzare abia în martie 2020, în cei patru ani produsele a trebuit să treacă prin mai multe etape pentru a putea ajunge la forma finală.

Anca Juncan şi Cristina Lupu au produs într-un laborator din Cluj-Napoca produse cosmetice premium pe care le vând atât în România, cât şi în Europa, însă ţinta lor este să ajungă pe pieţele din Asia. Businessul s-a născut ca o continuare firească a ceea ce Anca Juncan făcea deja şi anume cercetare şi formulare în industria cosmetică.

„Eu provin din industria cos­metică, cu experienţă de peste 15 ani, am avut şansa, după absolvirea fa­cultăţii, de a lucra în cercetarea şi formularea produselor, a fost primul pas de unde eu am plecat. Ca formulator dezvoltator de produse cosmetice, am făcut în principal formulări anti-aging, apoi m-am decis să merg şi pe partea de testare în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea produselor cosmetice“,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!