Economie

API spune că șeful CNAIR “şi-a flexat muşchii” pe Sebeș-Turda când a amenințat cu rezilierea: “cu puțin chef de muncă” se poate deschide anul acesta

Asociaţia Pro Infrastructură (API) susține că lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş–Turda poate fi dat în trafic cel târziu la jumătatea lunii decembrie.
API critică reacția noului şef al CNAIR, Cristian Pistol care, după vizita efectuată săptămâna trecută pe şantierul lotului 2 al A10, amenința antreprenorul grec Aktor cu rezilierea contractului, afirmând că lucrările nu pot fi finalizate la termenul asumat 15 noiembrie. Asociaţia Pro Infrastructură susține că bucata de autostradă de 24 km poate fi deschisă până cel târziu în decembrie “cu puțin chef de muncă din partea antreprenorului și a oficialilor CNAIR”.

“Noul șef al CNAIR, Cristian Pistol, și-a flexat vineri mușchii la antreprenorul grec Aktor de pe lotul 2 din #AutostradaA10 Sebeș-Turda, amenințând cu rezilierea.

Vrem să credem că este doar o declarație nefericită motivată de lupte politice meschine anti-infrastructură și anti-cetățeni, și nu o intenție adevărată care ar fi dezastruoasă acum în prag de inaugurare, la stadiu fizic de peste 90% și după 7 (ȘAPTE!) ani de chin în execuție.

Să ne înțelegem: este PERFECT FEZABIL ca lotul de 24,25 km să fie dat în trafic în acest an, în decembrie, cel mai târziu, iar asociația noastră a susținut tot timpul că se poate deschide circulația în 2021, chiar dacă pe un singur sens, pe câteva sute de metri, în zona Oiejdea.

Realitatea: asfalt gata (strat de uzură) pe 21 din 24 de km, marcaje aproximativ 50% (pot fi finalizate în maxim două săptămâni), parapete de protecție instalate pe km întregi și doar câteva puncte critice rămase: o zonă fără balast stabilizat la Teiuș, debleul Oiejdea (unde este deja binder pe un sens) și problema de la Sâncrai (se va rezolva în scurt timp).

În mod normal, cu puțin chef de muncă din partea antreprenorului și a oficialilor CNAIR,

 » Aflați mai multe informații aici.