Arobs Transilvania se extinde și în SUA. Voicu Oprean: Am ridicat 15 milioane de euro pe care dorim să îi folosim pentru achiziţii.

Arobs Transilvania se extinde și în SUA. Voicu Oprean: Am ridicat 15 milioane de euro pe care dorim să îi folosim pentru achiziţii.

După listarea la bursă din 6 decembrie, compania clujeană e pe val și încearcă să intre pe piața americană.
Grupul Arobs Transilvania, companie de IT din Cluj, își continuă achiziţiile în vederea extin­derii atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, după ce a încheiat în octombrie un plasament privat de acţiuni prin care a atras 75 milioane lei de la investitorii activi pe Bursa de Valori Bucureşti, a explicat Voicu Oprean, fondator şi CEO al grupului AROBS Transil­vania, pentru ZF.

Pe 6 decembrie, Arobs a debutat la bursă cu o capitalizare de 880 mil. lei în prima zi de tranzacţionare.

„Am ridicat 15 mil. euro pe care dorim să îi folosim în această zonă de achiziţii. Avem discuţii la nivel de board legat de unde se vor duce aceşti bani, dacă se vor duce integral sub formă de cash sau dacă vom acţiona în general pe zona de fuziuni, în acest sens urmând să facem un schimb de acţiuni cu companiile pe care dorim să le achiziţionăm. Evident, listarea pe bursă este acel moment care pentru noi este important pentru a ne valida business plan-ul şi ceea ce pregătim noi pentru următoarea perioadă“, a spus Voicu Oprean.

Compania are birouri la nivel na­ţional în Cluj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Arad şi Târgu-Mureş, iar recent a anunţat preluarea integrală a companiei Berg Software, care are birouri în Timişioara, Lugoj şi Oradea. 

Extinderea în SUA
„Urmează să deschidem în următoarea perioadă în SUA. (…) Apropo de bugetul de investiţii, în general avem în lucru câteva proiecte de achiziţii care vor veni cu aceste oraşe în care nu avem prezenţă, deci avem interes de a achiziţiona firme care sunt prezente în aceste oraşe în care noi nu suntem şi prin aceste bugete ne dorim de fapt o acoperire cât mai bună la nivelul ţării.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!