Astenia de toamna, de ce apare și cum o tratăm. Un psiholog vine cu antidotul

Astenia de toamna, de ce apare și cum o tratăm. Un psiholog vine cu antidotul

Psihologul Radu Leca a explicat ce este astenia de toamnă și cum o depășim.Totodată, Radu Leca a explicat că între depresie și astenie de toamnă există niște diferențe foarte clare, astfel încât cele două nu pot fi confundate. Cât despre antidotul împotriva asteniei, se pare că acesta este unul la îndemâna oricui – sportul. Dacă ne simțim prea obosiți și lipsiți de chef în această toamnă, niște scări urcate zilnic, ne-ar putea ajuta să scăpăm de această stare.

În interviul de mai jos afli totul despre astenia de toamnă.

Astenia de toamnă, în explicația psihologului Radu Leca

Doinița Manic: Ce este astenia de toamnă?

Radu Leca: Astenia de toamnă apare în interiorul universului personal și este însoțită întotdeauna de anxietate și/sau atacuri de panică, în cazul peroanelor mai sensibile. Astenia de toamnă aduce cu consecvență ideea că sunt obosit, sunt prea obosit, sunt foarte obosit, nu pot face lucruri, nu pot gândi, nu pot duce la bun sfârșit nimic din ceea ce îmi propun. Dar, dacă e să întrebăm un psiholog, astenia de toamnă reprezintă unul dintre principalele episoade de anxietate din an.

Doinița Manic: Ați spus că astenia este însoțită de anxietate. Care sunt simptomele anxietății?

Radu Leca: Omul se simte fără energie, nu își dorește să ducă lucrurile la bun sfârșit, nu face lucrurile până la capăt din frica eșecului, începe să nu mai iasă din casă, spune tot timpul că are ceva de făcut, dar nu face, zace.

Doinița Manic: Astenia de toamnă poate apărea la oricine sau există niște categorii de risc?

Radu Leca: În marea majoritate, astenia poate apărea la oricine, din poate punctele de vedere. Nu există categorii de risc, dar există categorii predispuse, de exemplu persoanele singure,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!