Politica

AUR este un actor principal în lupta politică din Mehedinți

Președintele AUR, George Simion, a anunțat, într-o conferință de presă susținută la Drobeta-Turnu Severin, că echipei actuale, alături de George Ganțu, vin nume importante pentru scena politică mehedințeană: Cornel Folescu și Doinița Chircu. Potrivit lui George Simion, AUR tratează cu maximă importanță și responsabilitate toate alegerile care vor avea loc în anul 2024, luptându-se pentru primul loc, inclusiv la alegerile locale din luna septembrie a anului viitor.

  • „Îmi face o mare plăcere ca alături de colegul meu, deputatul de Dolj Daniel Gheba, să anunț oameni noi care se alătură proiectului AUR. Este vorba de domnul deputat Cornel Folescu, cel care și-a asumat funcția de șef de campanie la alegerile europarlamentare. Ne bucură venirea domnului deputat în urma unui apel public pe care l-am făcut de la tribuna Parlamentului: cei care vor să lupte de partea noastră să vină acum, nu în momentul în care suntem la putere! Consider că prin această venire prima poziție în municipiul Drobeta-Turnu Severin este în joc și consider că aportul domnului deputat Folescu va fi unul substanțial pentru ca AUR să câștige alegerile aici în Mehedinți.

De asemenea, vreau să anunț faptul că de jumătate din localitățile din județul Mehedinți am însărcinat-o, împreună cu secretarul general al partidului, pe doamna Doinița Chircu, care este foarte cunoscută și apreciată de publicul din Mehedinți, și care, pe parcursul anului 2023, a participat la mai multe evenimente publice alături de AUR. Domnia sa, pe zona de învățământ și pe zona de afirmare a doamnelor adevărate, a doamnelor care nu fac de rușine noțiunea de femeie, o să poată sprijini eforturile AUR și la nivelul județului Mehedinți și la nivel național”, a spus președintele AUR.

George Simion a precizat că a primit oferte, a primit propuneri „din partea unor politicieni de vază, teoretic, din județul Mehedinți ca să cădem la pace, să ne dea ei oameni la nivel județean și la nivel local. Răspunsul meu public prin intermediul dumneavoastră către ei este: Nu mulțumim! De azi înainte AUR este un actor principal în lupta politică din Mehedinți și vreau să cred că, așa cum vom câștiga alegerile europarlamentare în data de 9 iunie, vom reuși să le câștigăm și pe cele locale din 29 septembrie și pe cele parlamentare și prezidențiale, care probabil vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie”.

Liderul AUR a precizat că partidul pe care îl conduce nu vrea să repete greșeala USR de a nu conta în viața politică locală. Potrivit acestuia, noua alianță făcută în jurul USR va avea mari probleme de a trece de pragul de 9%. La nivelul județului Mehedinți președintele AUR a menționat că cele trei formațiuni nu există, în schimb, prin noile veniri, AUR se constituie într-un adversar redutabil pentru primăriile din localitățile Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Strehaia, dar și pentru câștigarea Consiliului Județean Mehedinți.

„Am văzut în scena politică faptul că unii politicieni reșapați, care au condus guverne, care au condus România la nivel central ani buni, s-au reunit într-un pol, zic ei, de dreapta. Nu pot decât să le urez succes. Pragul pentru ei, dacă sunt 3 formațiuni, este de 9%. Vor avea mari probleme și la nivel local și la nivel central să facă acest prag. Nu vreau să comentez în vreun fel lipsa din viața politică mehedințeană a USR-ului, probabil pentru ei contează doar marile orașe. Pentru noi contează fiecare localitate, de la Cujmir până la Orșova. Și o să ne luptăm în fiecare localitate”, a adăugat liderul AUR.

George Simion a anunțat că noii echipe redutabile a AUR Mehedinți, al cărei coordonator politic este domnul deputat Daniel Gheba, s-au alăturat și consilierul local Eduard Koler, dar și fostul președinte al organizației municipale PDL Drobeta-Turnu Severin, Mircea Grosu. La conferința de presă a participat și Adelin Sandu, noul președinte al filialei mehedințene a Partidului Național Conservator Român, partid condus la nivel național de europarlamentarul Cristian Terheș.

„Îi mulțumesc mult domnului George Ganțu care pe parcursul anului 2023 a făcut posibilă existența partidului nostru în mod activ în județul Mehedinți. George Ganțu este una din vocile de AUR cu care facem echipă. Asta înseamnă AUR – Alianța pentru Unirea Românilor. Dacă cineva își închipuia că la noi decide unu și altu în stilul consacrat, uite că se înșeală. Noi știm să facem echipă pentru binele românilor”, a subliniat George Simion.