Autostrăzi de 393 de milioane de euro lângă Cluj. Un tronson a fost deschis anul trecut, altul va fi gata în 2023

Autostrăzi de 393 de milioane de euro lângă Cluj. Un tronson a fost deschis anul trecut, altul va fi gata în 2023

1.5 miliarde de euro este totalul investițiilor în infrastructură așteptate în România în 2022, dintre care 393 de milioane ajung în zona Clujului pentru două tronsoane de autostradă.
Pe harta Bucharest Real Estate Club (BREC) a infrastructurilor din România care așteaptă să fie finalizate în 2022, cu o valoare totală de peste 1.5 miliarde de euro, apare și Clujul, cu două tronsoane noi de autostradă. Unul dintre ele a fost deschis chiar anul trecut, iar altul ar trebui să fie finalizat în 2023.

În apropiere de Cluj-Napoca, un tronson de 30 km al Autostrăzii Transilvania este în construcție și urmează să fie livrat în 2023. Valoarea proiectului este estimată la peste 282 milioane de euro. În județul Alba, la sud de Cluj-Napoca, un alt tronson al autostrăzii Sebeș-Turda, cu o lungime de 24,2 km a fost deschis la finalul anului trecut în urma unei investiții de 111 milioane de euro, potrivit unui comunicat BREC.

Conexiune cu Suceava prin apropiere de Cluj
Se poartă discuții pentru includerea șoselei de ocolire a orașului Bistrița în structura noii autostrăzi care va lega Baia Mare de Suceava. Acest proiect ar putea genera noi oportunități de investiții pentru oraș și zonele din proximitate, ca de exemplu Clujul.

Noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1.5 miliarde EUR sunt așteptate pentru livrare în orașele regionale din România anul acesta, în timp ce la București lucrările de construcție a unui nou drum ocolitor vor continua ca parte a unei investiții de 1 miliard EUR. Totodată, primul aeroport nou din ultimele decenii va începe să funcționeze din 2022 la Brașov, în urma unei investiții de aproximativ 70 de milioane de euro, în timp ce aeroporturile din alte orașe sunt incluse în programe majore de modernizare, arată o analiză BREC,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!