Băiatul electrocutat pe tren, tratat cu un aparat donat de „Salvaţi Copiii”

Băiatul electrocutat pe tren, tratat cu un aparat donat de „Salvaţi Copiii”

Băiatul în vârstă de 15 ani care s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi a suferit arsuri pe 80% din corp a fost tratat cu ajutorul unui aparat donat de Organizaţia „Salvaţi Copiii” în valoare de 16.500 de euro.Aparatul este un sistem MEEK pentru extinderea grefei de piele, iar reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria”, unde copilul este internat, spun că acest echipament îi oferă pacientului o şansă reală de supravieţuire. Adolescentul a ajuns la spital la jumătatea lunii octombrie şi de atunci a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale. „Cu cât ai un echipament performant, cu atât şansele de a acoperi arsura sunt mai mari”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

În fiecare an, în Secţia de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Unitate Funcţională de Arşi sunt trataţi în medie 250 de copii cu arsuri, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 18 ani, cu arsuri pe o suprafaţă între 10 şi 70% din corp. Rata de vindecare a acestora este de peste 98%, iar perioada de spitalizare în medie este de 17 zile. Peste 75% dintre pacienţii arşi provin din mediul rural şi din familii defavorizate social, spun reprezentanţii spitalului.

Pentru a continua tratarea cazurilor grave, secţia mai are nevoie de aparatură în valoare totală de peste 90.000 de euro. Doar o masă de operaţie costă 25.000 de euro, instrumentarul necesar pentru traumatismele severe de braţ şi antebraţ costă 11.000 de euro, iar trusele instrumentar chirurgie reconstructivă ajung la 9.500 de euro. Pe lângă acestea, este nevoie de un sistem de încălzit pacientul intraoperator, aspirator chirurgical, monitor de funcţii vitale, targă pentru transportul pacienţilor, dispozitiv pentru sterilizarea pardoselilor şi de nebulizator pentru sterilizarea aeromicroflorei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!