ActualitateInternational

Bărbaţii „efeminați şi cu alte anomalii estetice”, interziși la televiziunea de stat chineză

Distribuie acest articol!

  Bărbaţii cu un „stil efeminat şi alte anomalii estetice” nu mai sunt bineveniţi să apară la emisiunile televiziunii de stat chineze, în timp ce Administraţia Naţională pentru Radio şi Televiziune (NRTA) a cerut joi posturilor să ţină astfel de bărbaţi departe de platourile de filmare.

  Declaraţia pare să vină ca răspuns la o tendinţă spre un mai mare aspect feminin sau androgin în rândul cântăreţilor şi actorilor, care se extinde din Coreea de Sud şi Japonia către China.

  Posturile de televiziune ar trebui să adere la „calitate politică, caracter moral, standarde artistice, evaluare socială, ca criterii de selecţie”. Un „etos al industriei patriotice, virtuoase şi artistice” trebuie menţinut, subliniază NRTA, citat de Agerpres.

  Noile instrucţiuni vin ca răspuns la creşterea unei culturi comercializate a fanilor în China.

  Preşedintele Xi Jinping a cerut o „întinerire naţională” cu un control comunist mai strâns asupra afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei.

  La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile chineze au intervenit asupra internetului naţional pentru a controla ceea ce ele numesc a fi o cultură „haotică” a fanilor de vedete, interzicând publicarea listelor de popularitate, în urma unei serii de scandaluri implicând artişti populari, aminteşte Reuters.


  Distribuie acest articol!