Actualitate

Baronul Toma Faliment: ”Șarpele roșu” din Buzău

Municipiul Buzău este condus de Constantin Toma, cunoscut drept baronul local, un personaj controversat criticat pentru gestionarea orașului și asociat cu subdezvoltarea și sărăcia din zonă. Toma a avut o ascensiune dintr-o origine modestă, vânzând pepeni și fabricând căruțe, până la ocuparea unor funcții politice importante. A fost implicat în privatizarea unor întreprinderi și a fost acuzat că a jefuit orașul în interes propriu și al unor grupări infracționale. Constantin Toma un baron roșu care a contribuit la falimentul mai multor societăți locale, iar acțiunile sale sunt asociate cu corupție și gestionare defectuoasă a afacerilor publice.
Primarul Toma datorează băncilor peste 17 milioane de euro, după ce firmele sale au intrat în faliment, iar proprietățile sale sunt executate silit.
Locuitori din Buzău sunt nemulțumiți de conducerea actuală a primarului și doresc o schimbare. Este nevoie de o schimbare în conducere pentru a aduce îmbunătățiri în administrația locală și în viața comunității.