Batjocura scandaloasă a coaliției PSD-PNL cu autostrada A7. “Toate termenele stabilite au fost încălcate în ultimele 3 luni”

Batjocura scandaloasă a coaliției PSD-PNL cu autostrada A7. “Toate termenele stabilite au fost încălcate în ultimele 3 luni”

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 10:292395 citiriFostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă arată că proiectul autostrăzii A7 este îngropat temeinic de noua conducere instalată de coaliția PSD-PNL.CNAIR a anunțat luni, 13 decembrie, că evaluarea ofertelor depuse pentru construirea sectorul Ploiești – Buzău al A7 a fost amânată până anul viitor. Teoretic ieri ar fi trebuit anunțați și constructorii care să realizeze cele trei secțiuni. CNAIR nu este la prima amânare în această speță de la venirea la puterea a coaliției PSD-PNL.”Acest sector de 63 km de autostradă a fost lansat în licitație pentru execuție în iunie, iar în septembrie s-au depuse ofertele.Pe celelalte tronsoane ale A7 între Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani toate termenele stabilite în mandatul meu cu CNAIR și cu proiectanții au fost încălcate în ultimele 3 luni.Nu s-au obținut acordurile de mediu, nu s-au aprobat investițiile prin HG în Guvern.Astfel, șansele ca vreunul dintre aceste sectoare să fie lansat în licitație de execuție până la finalul anului sunt practic inexistente.Am reușit în acest an să obțin finanțarea europeană prin PNRR pentru Autostrada A7 Ploiești – Pașcani, un proiect major de 3 miliarde de euro și 320km lungime, ce ar trebui să conecteze rapid și sigur Moldova de București și sudul țării.Însă PNRR are termene clare: în 2024, A7 trebuie să fie 50% construită. Iar în 2026 trebuie să fie toată gata.Autostrada A7 și finanțarea obținută nu au voie să rămână doar pe hârtie”, arată Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, într-o postare pe Facebook. Citeste si: Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a transmis vineri, 10 decembrie, că proiectul de lege privind comunicaţiile, care are un amendament care prevede posibila interceptare a… Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi, 9 decembrie, că urmează să fie inaugurat noul sistem de parcare de la Aeroportul Otopeni și renunțarea la cel vechi,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!