BCR Pensii devine administrator de pensii ocupaționale (Pilonul 4) CONFIRMARE

BCR Pensii devine administrator de pensii ocupaționale (Pilonul 4) CONFIRMARE

BCR Pensii confirmă oficial că este prima companie din România care a fost autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară ca administrator de fonduri de pensii ocupaționale Pilon IV, informație anunțată anterior de Profit.ro și transpusă ulterior în avizul ASF.

În prezent, compania administrează fondul de pensii administrat privat BCR (Pilonul 2) și fondul de pensii facultative BCR Plus (Pilonul 3).

“Ca în cazul oricărui produs financiar nou, primul pas va fi un efort de prezentare a lui și de formare a pieței. Este primul produs de pensie de tip business-to-business, ceea ce duce la anumite specificități. Pensiile ocupaționale furnizează un beneficiu major nu doar angajatilor, care vor avea mai multi bani la pensie, dar și angajatorului prin componenta de retenție unică pe care o are și prin câștigul de imagine pe care existența unui fond de pensii dedicat îl oferă pe piața muncii. În principiu, fondurile de pensii ocupaționale sunt potrivite pentru marii angajatori sau pentru angajatorii medii care oferă contribuții generoase sau care doresc să se asocieze într-un singur fond. Toate acestea, din necesitatea existenței unei mase critice care să justifice crearea unui fond dedicat”, a declarat pentru Profit.ro directorul general al BCR Pensii.

CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks – lider de piață pe mai multe segmente

El a adăugat că, fiind începutul promovării unui astfel de produs,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!