Beer Wall Cafe este povestea tânărului care a dat Belgia pe Cluj și a intrat în afaceri. „În pandemie, cafeaua mi-a salvat business-ul”

Beer Wall Cafe este povestea tânărului care a dat Belgia pe Cluj și a intrat în afaceri. „În pandemie, cafeaua mi-a salvat business-ul”

Beer Wall Cafe din Cluj-Napoca este afacerea tânărului Alin Deac, întors la Cluj din Belgia. În cea mai bună zi, localul a vândut 300 de beri, iar cafeaua l-a salvat de la faliment în pandemie. 
Beer Wall Cafe din Cluj-Napoca este afacerea locală cu bere și cafea a tânărului Alin Deac, care a revenit în România după ce a locuit timp de trei ani în Belgia.

Afacerea a pornit din dorinţa tânărului de a consuma bere de calitate şi în România, la fel ca în Belgia. Așa că, după cercetări amânunțite întinse pe câtiva ani, Alin a obținut 33.000 de euro finanțare, în urma finalizării unui curs de antrepenoriat.

Beer Wall Cafe a împlinit doi ani de funcționare în ianuarie 2022. 

162.000 de lei este cifra de afaceri a firmei lui Alin Deac, însă tânărul dorește să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să ajungă la primul milion de lei.

S-a întors să își facă un rost în România
„M-am întors pentru a îmi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară, dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană, am făcut un curs de antreprenoriat – era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil. Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!