Politica

Bogdan Chirieac spune că Marcel Ciolacu “are prima șansă la prezidențiale”. Cu o condiție!

Analistul Politic Bogdan Chirieac a oferit un pronostic în privința șanselor premierului Marcel Ciolacu în alegerile prezidențiale de anul viitor, în cazul unei candidaturi.

„Marcel Ciolacu trebuie să înțeleagă că trebuie să rezolve o situație economică critică în România. Dacă va reuși să facă acest lucru – poate și cu ajutor de la Bruxelles, poate încercând să valorifice oportunitățile uriașe, incredibile pe care nu le-am avut vreodată în istoria țării -,dacă reușește să le valorifice și să mai echilibreze situația economică, atunci Marcel Ciolacu are prima șansă la prezidențialele de anul viitor.

În privința dreptei, sunt un pic sceptic, fiindcă dreapta nu are, deocamdată, candidat. Deci Partidul Național Liberal nu are un candidat pe care să-l intuim în acest moment. Laura Codruța Koveși este, mai degrabă, singurul candidat. Ar putea fi sprijinită de PNL, dacă PNL va lua un scor total necorespunzător la europarlamentare, dar despre doamna Koveși nu poți spune că e de dreapta”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

VEZI ȘI: “Kovesi la prezidenţiale, o nebunie”. Chirieac: O să vă aduc aminte la alegeri, în 2024 / Ciuvică: Napoleon se întoarce în România să aducă USR-ul la guvernare

Reamintim că 2024 va fi anul în care vom avea toate alegerile în stat, de la cele locale, la cele prezidențiale, dar și europarlamentare. În luna aprilie, Mircea Geoană era cotat cu cele mai mari șanse să devină președinte, de către casele de pariuri, cu o cotă de 2,50. Pe locul doi era Nicolae Ciucă, premier în perioada respectivă, cu o cotă de 5,0. Pe următoarele locuri se aflau Marcel Ciolacu (cota 7,00), Alexandru Rafila, ministrul Sănătății (cota 10,00), dar și Laura Codruța Koveși, în prezent procuror șef la Parchetul European (11,00).

VEZI ȘI: Vergil Chiţac, PNL, crede că Eduard Hellvig ar putea reintra în PNL, după demisia de la şefia SRI

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.