Economie

Branko Roglic, printre cei mai bogați din Croația, devine cel mai important în FMCG din România CONFIRMARE

Branko Roglic, printre cei mai bogați antreprenori din Croația, care în 2019 a preluat controlul asupra Interbrands Marketing & Distribution, lider pe piața distribuției de produse de larg consum din România, în portofoliu cu companii precum British American Tobacco, Nestlé, Philip Morris, Procter & Gamble, Coty, Danone, Duracell, Fater, a finalizat operațiunea de fuziune a companiei cu alți trei distribuitori locali, anunțată în vară de Profit.ro, devenind cel mai important jucător pe piața de distribuție FMCG (Fast Mover Consumer Goods/Bunuri de Larg Consum) din România.

Cei trei distribuitori locali au afaceri cumulate de 364,54 milioane de lei în 2020, de la 373,98 milioane de lei în 2019.

CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Grupul Orbico, deținut de Branko Roglic, are o cifră de afaceri anuală de aproximativ 3 miliarde de euro, dintre care 800 de milioane de euro sunt generate de piața din România. Obiectivul Interbrands Orbico este de a depăși pragul de 1 miliard de euro în perioada următoare. 

Astfel, potrivit datelor transmise atunci de Profit.ro, Interbrands Marketing & Distribution a fuzionar cu Orbico SRL, Orbico Beauty SRL și Professional Brands Marketing&Distribution SRL.

Orbico activează în sectorul distribuției angro de produse alimentare și nealimentare și comercializează produsele din portofoliu prin lanțuri de magazine precum hipermarketuri, dar și prin canalele de sub-distribuitori și magazine mici și medii.

CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară.

 » Aflați mai multe informații aici.