Actualitate

BREAKING. Moțiunea AUR-USR depusă. PSD va vota da. Cîțu e PA

Moțiunea de cenzură a fost depusă și ea aparține AUR-USR.

PSD a anunțat imediat că parlamentarii socialiști vor vota pentru căderea guvernului, adică există majoritatea necesară pentru ca să pice actualul guvern, vinovat pentru împrumuturi de 25 de miliarde de euro.

Florin Cîțu este disperat, a pierdut în 3 zile toată puterea, de la rege a ajung slujitor.

Să recapitulăm puțin ceea ce s-a întâmplat și declarațiile făcute.

Miercuri după amiaza, în prima zi de sesiune parlamentară de toamnă George Simion, liderul AUR, a făcut marele anunț: parlamentarii patrioți vor depune o moțiune de centură împotriva lui Florin Cîțu.

Principalele motive care au dus la depunerea moțiunii de cenzură sunt explodarea tarifelor la energie și gaz, creșterea colosală a prețurilor la produse de bază precum pâine, săpun, ulei sau orez, dorin PNL de a numi noi șefi de procuratură care să facă jocurile serviciilor, realizarea de împrumuturi mai mari de 25 de miliarde de euro și care vor afecta în curând ratele bancare ale fiecărui român deoarece el va trebui plătit înapoi.

În seara zile de miercuri USR a refuzat să participe la ședința de guvern, motivul fiind faptul că PNL nu dorește să discute PNDL3. În aceeași seară Florin Cîțu a decis să îl demită pe Stelian Ion, fără să își anunțe partenerii de guvernare. Situația a explodat și USR a făcut marele anunț: este de acord să semneze o moțiune de cenzură care să ducă la căderea guvernului, chiar dacă aceasta este inițiată sau împreună cu AUR.

PSD a ezitat inițial, ar fi vrut propria moțiune de cenzură și a refuzat să semneze documentul prezentat de AUR.

Vineri seara USR și AUR au făcut marele anunț: există numărul minim de semnături. PSD nu a mai putut sta deoparte și a promis românilor că va semna cu ambele mâini demiterea lui Florin Cîțu.

Premierul, sau fostul premier mai exact, căci de facto nu mai este prim-ministru, a declarat că se va plânge către europeni și americani că USR a făcut alianță cu AUR.