ActualitateOpinii

Când îl vedeți pe Florin Roman nu vi se face dor de Ciordache?

Distribuie acest articol!


  Post Views:
  51

  Acum câțiva ani, când ne clănțăneau dinții la minus 20 de grade, în Piața Victoriei, și încercam cu disperare să împiedicăm PSD să transforme țara într-un fel de combinație Belarus-Coreea de Nord, credeam că nu poate exista ceva mai rău decât acel partid de hoți, corupți și tute. Credeam că PSD reprezintă culmea ticăloșiei politice, un partid-stat care vrea să instaureze în România o dictatură bananieră, cu câteva zeci de mii de vechili pe plantație privilegiați și 19 milioane de negrișori plătitori de taxe. Și cum stam noi și ne cruceam de ce nefăcute făceau Dragnea și ai lui, spunând că e imposibil să se abată o plagă mai groaznică asupra țării, probabil Dumnezeu și-a zâmbit în barbă, i-a zis Sfântului Petru: „Hold my beer!” și ne-a trimis pe cap PNL.

  Da, fraților, fiindcă PNL este de o sută de ori mai rău, mai ticălos și mai duplicitar decât PSD. Și asta din simplul motiv că, dacă PSD nu avea grețuri să accepte că și-a mai băgat mânuțele durdulii la bugetul de stat, pe principiul „a furat, dar a și făcut”, PNL a venit la putere promițând că va stârpi corupția, că va lupta contra penalilor, că va face și va drege, în așa fel încât nimeni să nu mai fure un leuț de la buget. Nu-l mai țineți minte pe vajnicul liberal de ocazie Rareș Bogdan cum zbiera împotriva corupției, făcând spume la gură, de i se dusese și Strugurelul de pe buzele alea sexy? Nu-i mai știți pe Orban, Sighiartău, Gorghiu, cum tunau și fulgerau împotriva corupției, după ce avuseseră, desigur, grijă, să-i tragă mai în spate pe alde Blaga și Flutur, să nu se prindă fazanii de votanți că are și PNL corupții lui?

  Iar după ce am văzut cum au masacrat liberalii, în ultimele zile, regulamentele Parlamentului, legile și chiar legea supremă, Constituția, m-am lămurit că pe lângă ei useliștii de odinioară, ca Ponta și Crin Antonescu, sau pesediștii lui Dragnea erau mici copii. Pe lângă unul ca Florin Roman, de pildă, care a pus ieri stăpânire pe microfon de ziceai că-l primise moștenire de la o mătușă, Nicolicea și Ciordache păreau arbitrii eleganței și lorzii politeții. Cu ei parcă se mai putea discuta, parcă puteau vorbi și fără să zbiere, parcă nu-ți zgâriau atât de tare timpanele și retina pe cum o fac liberalii de cumetrie de azi. Parcă nu erau atât de mârlani și de aroganți ca ăștia de i-a pripășit Iohannis prin PNL, nu ziceți?

  Nimeni, în ultimii 31 de ani, n-a mai îndrăznit să încalce Constituția atât de grav și atât de fățiș precum ciracii lui Cîțu, sub privirile ocrotitoare ale președintelui-plimbător Iohannis. Ca să-l păstreze pe Cîțu la putere, liberalii au ignorat total prevederile constituționale și continuă să le ignore, fiindcă, iată, moțiunea de cenzură a fost citită, dar ea nu va fi dezbătută, așa cum prevede legea supremă, în termen de trei zile, ci doar când o să vrea mușchii lui Cîțu – sau mai precis ai lui Iohannis, căci Cîțu n-are mușchi, are doar sfori. Chiar nu-nțeleg de ce mai avem Constituție, dacă băieții ăștia deștepți fac tot cum li se năzare. Sau, nu știu, să scrie acolo un amendament la Articolul 113, paragraful 3: „Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere sau numai după ce a fost ales Superman Cîțu președinte la PNL”. Găselnița jalbei în proțap trimisă Curții Constituționale, lansată de liberali și îmbrățișată cu bucurie și ușurare de frățiorii lor pesediști, este tot o încercare jalnică de a mai tărăgăna lucrurile. E adevărat că CCR e un fel de cimitir al elefanților din PSD, PNL și UDMR, dar nici măcar judecătorii constituționali nu vor putea spune că e legal ce-au făcut Cîțu și ceilalți useliști. Cu toată bunăvoința și pensiile speciale pe care le datorează parlamentarilor useliști, Dorneanu&Co nu au cum să le dea dreptate acestora. Doar că, atunci Cîțu va fi fost probabil ales deja președinte al PNL – pohta ce-a pohtit acest Dinu Păturică modern și (bine) alcoolizat.

  Dar în tot răul este și un bine: cu Orban, PNL, adică acest amestec de feseniști și pesediști care mai există azi, căci liberalii adevărați au murit de mult, mai avea o șansă de supraviețuire. Cu Cîțu la butoane, el va dispărea sigur și rapid, cum a dispărut de pe radar și PNȚ. Și totodată, cu Ciolacu în frunte, acest politruc mărunt care nici măcar nu se mai preface că vrea să dea jos guvernul, fiindcă-l sprijină fățiș, și PSD poate să fie sigur că se duce pe tobogan. La ce blat pe față a făcut Ciolacu cu Ciolannis zilele astea, toți votanții PSD cu mai mult de trei neuroni nu vor mai da votul lor PSD. Sistemul securist va trebui să inventeze alte partide sau să le reinventeze pe astea două, dacă vrea să supraviețuiască. Iar ce au făcut ieri parlamentarii AUR, luându-l pe Roman și alungându-l de la tribună nu a fost un gest agresiv, cum văd că au început să acuze lătrăii de la Antena 3, DigiTV, B1, România TV, Realitatea și alte televiziuni cumpărate la bucată de guvern, ci a fost, pur și simplu, un gest de igienă. Pentru că politicieni de teapa lui Roman sunt expirați, sunt ieșiți din termenul de valabilitate, aparțin unei alte epoci și de aceea trebuie scoși, discret, din Parlament, așa cum, atunci când ți se umple acasă coșul de gunoi, îl duci la ghenă, nu-l lași în mijlocul sufrageriei.


  Distribuie acest articol!