Când se recomandă ridicarea sau remodelarea sânilor? Iată sfaturile medicului ieşean Vlad Pieptu!

Când se recomandă ridicarea sau remodelarea sânilor? Iată sfaturile medicului ieşean Vlad Pieptu!

Dr. Vlad Pieptu (FOTO), medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, Arcadia: Factorii genetici, vârsta sau sarcina pot conduce la o modificare a formei şi poziţiei sânilor. 

Corecţia este realizată în siguranţă de către chirurgul estetician şi se poate asocia cu micşorarea sau creşterea (implant sau ţesut propriu) volumului sânilor. Realizarea acestui tip de intervenţie se recomandă la minim 6 luni de la oprirea alăptării. În funcţie de particularităţile fiecărei paciente şi de rezultatul dorit, pot fi realizate mai multe tipuri de incizii:

rotundă, în jurul areolei;
în forma de acadea (în jurul areolei + cicatrice verticală de la areola în jos);
cicatrice „în ancoră“ (cicatrice în formă de acadea + arc de cerc în şanţul inframamar).

Chirurgul îţi va prezenta aproximativ cum va arăta sânul ridicat şi va realiza marcaje preoperatorii. Intervenţia se desfăşoară cu anestezie generală, are o durată 3 ore şi este necesară spitalizarea timp de o noapte. Inciziile sunt realizate conform marcajului preoperator; excesul de piele se îndepărtează, iar mamelonul este repoziţionat mai sus. Implantul mamar se introduce de obicei sub muşchiul mare pectoral în această etapă. Se remodelează glanda, se fixează prin suturi de ancorare pe peretele toracic, cu fire resorbabile.

Sânii vor avea un aspect foarte ridicat în perioada postoperatorie imediată, dar îşi definitivează poziţia în câteva săptămâni. După externare, senzaţia de durere este redusă şi poate fi gestionată cu medicamente uzuale. Primul control va avea loc în dimineaţa de după operaţie. Controalele următoare vor avea loc la 48 de ore, 1 săptămână, 2 săptămâni (moment în care se scot eventuale fire speciale). Sânii vor fi umflaţi, duri, cu vânătăi timp de 48 ore postoperator, după care se dezumflă progresiv şi se aşază în poziţia finală.

Va trebui să porţi o bustieră specială minim 3 luni postoperator.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!