Când se va redeschide oficial Aeroportul Băneasa. “Avioanele vor putea decola și vor ateriza doar între 6 dimineața și 10 seara”

Când se va redeschide oficial Aeroportul Băneasa. “Avioanele vor putea decola și vor ateriza doar între 6 dimineața și 10 seara”

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 21:532319 citiriAeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu va fi operaţional la capacitate maximă din primăvara anului viitor, după lucrări de reabilitare care au durat doi ani.Aeroportul va putea procesa cel puţin 200 de pasageri pe oră, anunță Agerpres.”După ce au investit vreo 14 milioane de euro în clădirea monument istoric, autoritățile anunță că este gata să primească pasagerii curselor de linie. Asta se va întâmpla de la începutul anului viitor.Dacă acum 10 ani pe acest aeroport aterizau în special cursele low cost, după modernizare, aeroportul va primi companii care își permit să plătească mai mult. În principiu, va costa cu 1 euro mai mult pe fiecare pasager decât pe Otopeni”, scrie jurnalistul Vitalie Cojocari pe pagina sa de Facebook.Întrucât Aeroportul Băneasa se află foarte aproape de Capitală și într-o zonă intens populată, acesta va avea un program care să respecte liniștea locuitorilor din zonă.”Avioanele vor putea decola și vor ateriza doar între 6 dimineața și 10 seara.Din cauza programului redus, traficul se va înjumătăți”, mai anunță Cojocari.Aeroportul a fost modernizat și dotat cu cel mai performant sistem de monitorizare și de sortare a bagajelor din România și din Europa de Est.Cine s-a ocupat de lucrăriCompania Naţională Aeroporturi Bucureşti a finalizat lucrările de reabilitare a aeroportului Băneasa. Este vorba despre obiectivul de investiţii “Reabilitarea şi refuncţionalizarea interioarelor clădirilor A, B şi Rotondă de la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB)”. Lucrările au fost demarate în februarie 2020.Contractul s-a cifrat la 66.629.040, lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse şi neprevăzute), valoarea decontată fiind în procent de 96%.Antreprenorii acestor lucrări au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant), garanţia lucrării fiind de 73 de luni de la încheierea lucrărilor.Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa este al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcţional şi cel mai vechi care nu şi-a întrerupt activitatea aeronautică.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!