Social

Care sunt caracteristicile imbracamintei de protectie medicala? (P)

Imbracamintea de protectie medicala sau echipamentul medical este acel tip de imbracaminte utilizat in diferite domenii de activitate ce necesita o protectie deosebita. Este impartita in imbracaminte de protectie obisnuita si imbracaminte de protectie de inalta performanta, in functie de utilizarea sa. Cel mai adesea, intalnim aceasta imbracaminte in cazul lucratorilor din spitale si cabinete medicale. Aceasta imbracaminte presupune orice, de la combinezoane medicale la acoperitori si manusi. Ca o bariera pentru personalul medical pentru a asigura siguranta sanatatii si chiar a vietii, imbracamintea de protectie poate bloca bacteriile, poate preveni transferul bacterian si poate reduce infectiile incrucisate.

1. Protectia oferita de aceasta imbracaminte

Protectia este cea mai importanta cerinta de performanta a imbracamintei de protectie medicala, incluzand in principal bariera lichida, bariera microbiana si bariera pentru particule.

Bariera lichida se refera la faptul ca imbracamintea va fi capabila sa previna patrunderea apei, sangelui, alcoolului si a altor lichide si sa aiba o hidrofobie mai mare de gradul 4 pentru a evita contaminarea hainelor si a corpului uman, evitand transmiterea virusului transportat de sangele pacientului, lichide corporale si alte secretii catre personalul medical in timpul operatiei. Pentru asta trebuie utilizati inclusiv acoperitori pantofi.

Bariera microbiana include bariera fata de bacterii si virusi. Bariera pentru bacterii este in principal pentru a preveni transmiterea prin contact si infectarea a lucratorilor medicali de la rana chirurgicala a pacientului in timpul operatiei. Bariera in calea virusului inseamna in principal prevenirea infectiei incrucisate intre medici si pacienti cauzata de virusul purtat de personalul medical atunci cand contacteaza sangele si fluidele corporale ale pacientului.

Bariera de particule se refera la prevenirea inhalarii sau atasarii de suprafata pielii sub forma de aerosoli a virusilor transmisi prin aer si absorbiti de corpul uman. De aceea sunt necesari inclusiv Acoperitori cap,

 » Aflați mai multe informații aici.