Economie

Casă sau apartament? Sau mai bine o casă la preț de apartament!

Aproape un sfert dintre românii cu intenții de cumpărare oscilează între a cumpăra o casă sau un apartament, potrivit unui studiu realizat de un portal imobiliar. 
În ultimul an și jumătate, munca de acasă și şcoala online au schimbat perspectiva oamenilor în legătură cu propria locuinţă. Acum că aproape toți locatarii petrec majoritatea timpului acasă au apărut inevitabil problema aglomerării locuinței, precum și probleme legate de confort și liniște.  

Cei mai mulţi locuitori ai capitalei (95%) au declarat într-un studiu tematic, de exemplu, că şi-au schimbat stilul de viaţă şi perspectivele asupra calităţii locuirii ca urmare a pandemiei, iar cele mai importante aspecte pentru ei sunt liniştea, spaţiul verde exterior şi calitatea aerului.

Experții în imobiliare ne confirmă că într-adevăr odată cu pandemia, prioritățile locative s-au schimbat atât în România, cât şi în Europa. Astfel, a apărut nevoia de confort, ceea ce înseamnă un spaţiu dedicat muncii de acasă, precum și spaţii exterioare cât mai generoase – terase și grădini. 

Casele în care locuim au devenit mult mai importante decât înainte, deoarece acasă ne petrecem poate 90% din timp, prin urmare creşterea gradului de confort este cea mai importantă condiție. 

Ca urmare a contextului, a crescut interesul pentru case individuale și case cu grădini şi au devenit mai importante facilităţile din apropiere.

Astfel în anul 2020, conform Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca, suprafața medie desfășurată a caselor cumpărate a fost de 170 mp, iar prețul mediu al caselor vechi de dinainte de 1990 a fost de 1.073 Euro/mp, iar al celor mai noi de 1990 de 1.266 Euro pe mp. Suprafața medie a terenului aferent caselor tranzacționate a fost de 400 metri pătrați. 

Cele mai multe tranzacții de case în municipiul Cluj au avut loc în cartierul Dâmbul Rotund,

 » Aflați mai multe informații aici.