Cât de slabă e inovația guvernării PNL-PSD privind limitarea la doi ani a salariului minim. Ministrul Budăi recunoaște: „Se pot întâmpla și abuzuri, să dea 1 leu în plus”

Cât de slabă e inovația guvernării PNL-PSD privind limitarea la doi ani a salariului minim. Ministrul Budăi recunoaște: „Se pot întâmpla și abuzuri, să dea 1 leu în plus”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 20:55416 citiriMarius Budăi, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Muncii, a recunoscut miercuri, 24 noiembrie, la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, că pot exista abuzuri în ceea ce privește acordarea salariului minim unui angajat, așa cum este prevăzut în programul de guvernare.Potrivit programului de guvernare PNL-PSD-UDMR, salariul minim poate fi oferit unui angajat pe o perioadă determinată de 24 de luni. În acest timp, angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim.Întrebat despre acest lucru, Budăi a admis că pot avea loc abuzuri, mai exact să se dea 1 leu în plus la salariu angajatului, dar a punctat că nu a fost luată în calcul neapărat ”chestiunea financiară.””Esența măsurii ca un salariat pe o funcție să nu fie plătit cu salariul minim mai mult de 24 de luni. Sigur că se pot întâmpla și abuzuri, să dea 1 leu în plus. Noi nu ne-am gândit aici la chestiunea neapărat financiară: în programul de guvernare, în interiorul celor 24 de luni, există o colaborare între stat şi mediul de afaceri, astfel încât mediul de afaceri să fie sprijinit şi încurajat şi să califice persoanele, să obţinem astfel persoane calificate, forţă de muncă calificată, astfel încât după 24 de luni să nu mai fie cazul să fie plătit cu salariul minim”, a afirmat acesta.Scopul măsurii este introducerea angajaţilor necalificaţi, în acele 24 de luni, în programe de formare profesională, a adăugat Budăi.”Esenţa salariului minim, şi în Constituţie, este dată ca şi o protecţie socială. Ori eu nu cred că munca trebuie plătită ca şi protecţie socială, ci ca şi muncă, şi să facem tot posibilul ca să-i calificăm pe cei care nu sunt calificaţi, prin programele Ministerului Muncii, prin discuţii între Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi mediul de afaceri,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!