Actualitate

Ce a avut de spus ministrul de externe de la Chișinău partenerilor externi despre reglementarea conflictului transnistrean

Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene de la Chișinău, a avut o întrevedere cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 12 – 14 septembrie 2021.

Astfel, interlocutorii au discutat despre evoluțiile curente în procesul de soluționare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, dar și despre perspectivele existente în avansarea acestui proces.

Totodată, oficialii au consemnat importanța consolidării progreselor obținute în procesul de reglementare, necesitatea intensificării cooperării și conjugării eforturilor vizând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană, precum și soluționarea problemelor aferente care afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În context, ministrul de externe a reiterat disponibilitatea și deschiderea autorităților de la Chișinău de a menține un dialog dinamic și constructiv. Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul OSCE și a celorlalți parteneri externi implicați în identificarea unei soluții viabile de reglementare pașnică și comprehensivă a conflictului din estul țării” a subliniat Nicu Popescu.

 » sursa: www.infoPrut.RO