Ce a învățat de la Angela Merkel ambasadorul Germaniei la București: „Nu a ținut niciodată predici. A întrebat și a ascultat”

Ce a învățat de la Angela Merkel ambasadorul Germaniei la București: „Nu a ținut niciodată predici. A întrebat și a ascultat”

Putem număra pe degetele de la o mână liderii mondiali care sunt în continuare modeşti şi fireşti, în ciuda funcţiilor importante pe care le ocupă. Este o artă să rămâi un om obişnuit, să nu vrei să ieşi în evidenţă cu orice preţ, chiar dacă puterea pe care o ai la dispoziţie este uriaşă. Angela Merkel, cancelarul Germaniei aflat la final de mandat, intră în istorie ca un politician care a rămas cu picioarele pe pământ, indiferent de criza pe care a avut-o de gestionat sau de succesul pe care l-a obţinut. Ambasadorul german la Bucureşti, Peer Gebauer, a făcut parte din echipa de politică externă a cancelarului Merkel și vorbește într-un interviu pentru Digi24 despre naturaleţea unui lider responsabil cu munca lui, într-un secol în care aproape totul devine doar imagine. Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Angela Merkel, cancelarul Germaniei, își va încheia mandatul lung în curând. Ea este văzută ca un simbol al unității europene, un negociator foarte stabil. Era dornică să ne protejeze pe toți. Care va fi moștenirea doamnei Merkel, din moment ce nici măcar dna Merkel nu a reuşit să rezolve problemele Uniunii Europene?Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București: Într-adevăr, cancelarului îi va fi simţită lipsa, presupun, în Germania, precum şi în Europa şi în întreaga lume. Ea a susţinut un stil de politică politicos, întotdeauna a avut ca scop compromisul şi legătura cu ceilalţi. A participat la un număr semnificativ de negocieri şi nopţi lungi la Consiliul European de la Bruxelles, unde lucrurile au fost complicate. Desigur, lucrurile au fost discutate intens, s-au discutat între diferite țări și ea a urmărit întotdeauna o soluție potrivită pentru Germania, dar și pentru alții. Şi cred că acesta este un element puternic al moştenirii ei. Şi de aceea, aşa cum am spus, presupun că tuturor le va fi dor de ea.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!